hr.news
126

Umrla je Alice von Hildebrand, braniteljica rimske liturgije

Alice von Hildebrand, udovica Dietricha von Hildebranda (+1977.), oboje branitelji rimske liturgije, preminula je 14. siječnja mirno u svojoj kući nakon kratke bolesti.

Prijatelji su je zvali Lily, a u starosti je govorila da su joj fitilji svijeća sve kraći i kraći. Rođena 11. ožujka 1923. godine u Belgiji, Alice je 1940. godine stigla u New York kao ratna izbjeglica. Ubrzo nakon toga, postala je prva studentica Dietricha von Hildebranda na Sveučilištu Fordham, a potom njegova tajnica i koautorica njegovih knjiga. Nakon što je Hildebrandova prva 45-godišnja žena umrla (1957.), oženio se Alice (1959.). Predavala je na Hunter Collegeu u New Yorku od 1947. do 1984. godine.

Tijekom umirovljenja nastavila je djelovati kao predavačica i spisateljica. Jedan od njezinih citata: "Koliko je duboko žalosno svjedočiti da je katoličko obrazovanje od Drugog Vatikana bilo toliko jadno da mnogi 'dobri' katolici očito ne poznaju ne samo svoju vjeru, već i osnovna načela prirodnog zakona koja dijele sa svim ljudima". Počivala u miru.

#newsLylgkvstaj