ro.news
57

Cardinalul despre interzicerea liturghiei de către Francisc: „Era noapte!”

Cardinalul din Hong Kong, Joseph Zen, în vârstă de 88 de ani, și-a exprimat „durerea” și „indignarea” față de decretul anti-liturghiei al lui Francisc, care interzice sărbătorirea Liturghiei în bazilica Sfântul Petru, permițând doar concelebrări pasive.

Într-o scrisoare deschisă pe 30 martie către cardinalul Sarah, Zen scrie că, dacă nu ar fi restricțiile coronavirusului, ar lua primul zbor către Roma și a „îngenunchea” în fața reședinței lui Francisc până când și-ar retrage ukase-ul. Cu toate acestea, Francisc nu are nici un folos în a îngenunchea.

Zen și-a amintit vremurile în care el celebra Liturghia în bazilica Sfântul Petru. „Cred că acestea au fost Liturghiile pe care, în viața mea, le-am sărbătorit cu cea mai mare fervoare și emoție, uneori cu lacrimi, rugându-mă pentru martirii noștri vii din China."

Pentru Zen, este timpul să reducem puterea excesivă a Secretariatului de Stat, care a emis decretul anti-liturghie, „Lasă-i să se mulțumească cu joaca de-a diplomația mondială cu tatăl minciunilor.”

Cardinalul citează referirea la Ioan 13:30 la trădarea lui Iuda: „Era noapte!”

#newsUbeymreuge