hu.news
782

"Gúnyos kézlegyintéssel" utasították el a német püspökök a Vatikánt

A képzett teológusok a német püspökök között egy megbecstelenített kisebbséghez tartoznak, és észérveiknek kevés esélye van a püspöki többség ideológiai vakságával szemben.

Gerhard Müller bíboros november 26-án így írt a Kath.net-en, utalva azokra a szövegekre, amelyeket Ladaria és Ouellet bíborosok ad limina látogatásuk során a német püspököknek bemutattak.

Ezek a szövegek "egyrészt túlságosan magasztos hangvételűek, másrészt túl teológiailag túl színvonalasok ahhoz, hogy újragondolásra késztessék a címzetteket" - elemzi Müller.

A 78 éves Ladaria és a 78 éves Ouellet bíborost a német püspökök megvető kézlegyintéssel utasították el, mint "nyugdíjba vonulásra kész kisemmizetteket", akik "hamarosan kikerülnek a képből".

Müller szerint "aljas tett volt a római tanítóhivatal elismerésének megtagadása". Ezt bizonyítja szerinte az is, hogy a német püspökök alig két nappal a Rómából való visszatérésük után az egyházi munkajogot egy ateista-materialista homoszexuális ideológia irányába torzították el.

Fő céljuk szerinte kereszténység átalakítása "a világi állam és a vallásilag nagyrészt agnosztikus társadalom egészének polgári vallásává".

A püspökök pedig a "modern világ (bármi is legyen az)" szociálpszichológiai szolgálóiként tetszelegnek.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsRzamhdellq