Christmas Campaign: Financial Insights
Clicks31
ro.news

Cardinalul Burke: Francisc provoacă erori și confuzii

Aprobarea lui Francisc a uniunilor homosexuale provoacă nedumerire, confuzie și eroare și este contrară învățăturii Scripturii și tradiției, scrie cardinalul Raymond Burke într-o declarație din 22 octombrie.

El califică erezia lui Francisc că „simplă opinie privată” care nu corespunde învățăturii constante a Bisericii și subliniază faptul că Biblia califică actele homosexuale drept „depravare gravă”, contrară legii naturale și intrinsec dezordonate.

Burke respinge pretinsul „drept” al homosexualilor al lui Francisc de a avea o „familie”, deoarece nu poate exista o uniune conjugală între homosexuali.

„Dreptul de a forma o familie nu este un drept privat care să se revendice, ci trebuie să corespundă planului Creatorului care a dorit ființa umană în diferența sexuală”, explică Burke.

Turbulența, confuzia și eroarea pe care Francisc le-a provocat în rândul credincioșilor este pentru Burke „la fel de tristă și îngrijorătoare” că scandalul pe care l-a produs dând impresia „total falsă” că Biserica și-a schimbat cursul.

#newsDugnagyhmg