hu.news
437

Az egyház Ferenc számára 200 évvel "le van maradva" [nyugati dekadencia]?

Ferenc nem fontolgatja lemondását - írja Guillermo Marcó atya, Bergoglio bíboros egykori titkára az InfoBae.com-on (június 12.).

A pápa minden év január 29-én felhívja Marcót a születésnapja alkalmából, "időt szakít arra, hogy beszélgessenek, nem csak beköszön".

Ferenc pápa mozgásszervi problémái miatt minden több időt vesz igénybe, "de mindent egyedül csinál". S még így is másfél órát szánt Marcó legutóbbi santa marta-i látogatására.

Ferenc pápa jelenleg a "La Chiesa che verrà" [Az eljövendő egyház] című interjúkötetet olvassa, mely a néhai milánói bíboros, Martini (+2012), az olaszországi egyház jelenlegi hanyatlásának egyik fő tervezőjével készült.

Az InfoBae.com így fogalmaz: Ferenc "olvas egy könyvet az egyházról, a legutóbbi interjút Martini bíborossal. Szerinte [= Ferenc] az egyház 200 évvel le van maradva [tessék?]". A spanyol megfogalmazás azt sugallja, hogy Ferenc elfogadta Martini tézisét.

A pápa "tele van tervekkel", és "soha nem vetette fel a lemondás lehetőségét" - írja Marcó.

Azt a kérdést, hogy Afrikába utazzon-e, az orvosára bízta, aki nemet mondott. Marcó szerint "a pápa naponta tornázik, és apránként javul", és ez az utazás "megszakította volna a kezelését".

#newsPsuffmesef