Clicks43
ro.news

Burke: Îi ia Francisc pe cardinalii Dubiei drept "bufoni"?

Dubia la care papa Francisc refuză să răspundă, reprezintă "întrebări fundamentale", a explicat cardinalul Raymond Burke după prelegerea din 27 aprilie în Bratislava, Slovacia.

Burke a comentat: "Dacă noi, cardinalii, când am citit textul Amoris Laetitia, ne-am pus aceste întrebări serioase - decât dacă nu-i luați pe toți patru drept nebuni sau proști - sunt întrebări pe care le au și alții."

Cardinalul a respins argumentul ciudat al filosofului italian Rocco Buttiglione, care a susținut în cartea sa recentă că persoanele adultere pot fi în mod subiectiv fără vină din cauza unor circumstanțe neobișnuite.

Burke a explicat că un astfel de argument poate fi făcut pentru un act individual, dar nu pentru cineva care trăiește într-o stare de păcat grav.

El a subliniat că, dacă unele persoane divorțate pot intra într-o a doua uniune, "atunci căsnicia nu este cu adevărat indisolubilă."

Burke reamintește că învățătura catolică asupra căsătoriei a fost atacată de-a lungul întreagii istorii a Bisericii. Cu toate acestea, "Biserica Catolică este singura Biserică care a rămas credincioasă învățăturii Domnului nostru și pe bună dreptate".

Burke a spus povestea unui preot din New York, care în 2014 a fost abordat de un preot luteran, care a spus: "Am renunțat la aceste învățături cu mult timp în urmă, dar întotdeauna am contat pe Biserica Catolică să le susțină."

Imagine: Raymond Burke, #newsVvoxvmdtas