hr.news
342

Franjina sinoda sada uključuje i poligamiste

Kardinal Mario Grech i suradnici predstavili su radni dokument Franjine posljednje sinode na 44 stranice na konferenciji za novinare 27. listopada.

Poziva na institucionalnu i strukturnu "reformu" [= dekadenciju] Crkve "na svim razinama", želi "ugodniji prostor" za one koji osjećaju "napetost" između [navodne] pripadnosti Crkvi i "svoje vlastite ljubavne [!] veze", kao što su preljubnici, samohrani roditelji, poligamisti i - naravno - homoseksualci.

Dokument zahtijeva dijeljenje sakramenata preljubnicima i poligamistima (sic) i želi "dijalog" sa katoličkim posrnulim svećenicima.

Iako je odaziv vjernika na Sinodu bio nevjerovatan (manje od 1%) i daleko ispod prvotnih očekivanja, u dokumentu se tvrdi da je odaziv "nadmašio sva očekivanja".

Druga propaganda je navodna "želja za radikalnim uključivanjem - nitko nije isključen", a svi znaju da su obični katolici isključeni u Franjinom ekstremističkom Vatikanu. Grech je sarkastično ponovio kako je "sinodski proces saslušati sve", dok o svemu odlučuju Franjo i njegovi miljenici.

Izrazio je hinjeno iznenađenje što su se "skupili mnogi prilozi [=o temama ispod pojasa] iz različitih crkvenih i kulturnih konteksta".

U jednom je trenutku Grech bio nekako iskren, jer kardinali, političari i drugi lažljivci obično misle suprotno od onoga što govore. Izjavio je: "Mi ne forsiramo agendu".

#newsHkmajgjesq