Clicks49
ms.news

Berita Gempak: Kardinal Vienna Schönborn "Merestui"Pasangan Gay

Homoseksual Austrian terkenal Gery Keszler, yang berumur 55, telah mendedahkan pada 4hb September mengenai Kardinal Vienna, Christoph Schönborn, (umur 73), telah "merestui" "isteri muda" gay-nya.

Keszler merupakan pengasas Vienna Life Ball, Unit Acara Gay terbesar di Eropah. Dia merupakan kawan persendirian Schönborn. Mereka bertemu dalam jangka masa yang tetap untuk sesi makan malam tête-à-tête. Pada Disember 2017, mereka berdua telah bekerjasama dalam mengadakan program berunsur propaganda dalam Kathedral Vienna.

Pendedahan yang mengejut ini dibuat oleh Keszler ketika perbualan umum dengan bishop pro-gay, Benno Elbs dari Feldkirch, Austria. Perjumpaan ini diadakan oleh diocese dan diterbitkan dalam bentuk video.

Keszler mengingatkan semula bagaimana Schönborn melawat dia semasa berada di rumah rehat mingguan Keszler di Güssing, Bahagian Selatan Burgenland, pada 15hb Ogos- Pesta Andaian - untuk sesi makan petang yang turut dihadiri oleh "isteri muda" gay Keszler's gay concubine. Jarak pemanduan Güssing adalah sebanyak 160 km dari Vienna.

Menurut Keszler, Schönborn "restu berlisan" diberi dan "doa restu secara spontan" kepada kedua-dua pasangan homoseksual yang tidak kenal malu, "Bagi saya, ini perkara yang sangat baik", kata Keszler.

Selepas "restuan" tersebut, mereka telah membuka sebotol champagne yang dibawa oleh rakan "karib" Schönborn.

Keszler berkata bahawa dia "teramat gembira" tentang "doa" Schönborn yang mengakui bahawa pendedahannya adalah "tindakan terlebih" daripada Schönborn, "Namun, memandangkan dia telah berbuat demikian, Dia berkemungkinan besar bersetuju untuk saya bercakap mengenainya."

Pihak Gereja mengambil kira nilai homo seksualime sebagai salah satu daripada empat dosa yang ingin membalas dendam kepada Tuhan. Ini merupakan tanggungjawab eksklusif Gereja bagi penyalah-gunaan dan krisis pedophilia.

Gambar: Gery Keszler, Christoph Schönborn, © Figlhaus Wien Akademie für Dialog und Evangelisation, CC BY-SA, #newsZgxforzmrp