Clicks72
ro.news

Academia Pontificală minte ? Moarte în loc de viaţă

Pe dată de 13 iunie, lista episcopului Vincenzo Paglia cu noii membri ai Academiei Pontificale pentru Viaţă a produs un scandal, deoarece printre membrii acesteia se află apologeţi ai avortului precum clericul protestantNigel Biggar.

Paglia a încercat să se justifice afirmând într-un interviu cu Vatican Insider , că Biggar nu şi-a afişat cel puţin niciodată opinia pro-avort în presă. La Nuova Bussola Quotidiana numeşte acesta declaraţie că fiind o minciună. În martie 2015 Biggar a declarat într-un articol pentru Journal of Medical Ethics, că " are o simpatie pentru copii şi într-o măsură discutabilă, pentru fetuşi", " cel puţin după un anumit punct al dezvoltării lor".

Paglia a declarat de asemnea că în privinţa periodei sfârşitului de viaţă, Biggar " deţine o perspectiva care coincide în mod absolut cu cea catolică". La Bussola Quotidiana contrazice din nou acesta declaraţie. În cartea sa,
"Aiming to kill. The ethics of suicide and euthanasia" (2004) Biggar distinge între viaţa "biologică" şi viaţa"biografică" şi admite existenţa unei posibilităţi pentru eutanasierea involuntară pentru cei care sunt aduşi în stadiul de a fi reduşi la o viaţă "biologică".

Un alt membru al Academiei apologet al avortului este Katarina Le Blanc, profesor clinic de cercetare al celulelor stem din cadrul institutului Karolinska. Ea lucrează cu celule stem provenind de la embrioni avortaţi.

Imagine: Vincenzo Paglia, #newsSoizcdlzhe