Az irgalmas egyház megtiltotta a katolikusoknak a székesegyházban a rózsafüzérhez való imádkozást

Az OurWarPath.com egy szeptember 29-30 között fog rendezvényt tartani az Illinois állambeli Peoria egyik szállodájában, ahol a rózsafüzér-gyűlés mellett Viganò érsek és James Altman atya is online fog felszólalni.

Ennek keretében Joe Rigi, az OurWarPath.com elnöke a rózsafüzér egy tizedét szeretné imádkozni a Peoria katedrálisban. Az 52 éves Louis Tylka püspök nem volt hajlandó személyesen beszélni vele, ügyvédjén keresztül tiltotta meg az imát.

Az egyházmegye eleinte kifogásokkal, sőt hazugságokkal jött elő, mondván, hogy nem találnak elég önkéntes biztonsági őrt a tízperces imához. Rigi felajánlotta, hogy kifizeti a költségüket.

Majd váratlanul közölték, hogy a székesegyház "felújítás alatt áll", így zárva van. Az egyházmegye kezdetben nem válaszolt a másik templom használatának kérésére.

Végül beismerte, hogy az imát a meghívott felszólalók miatt utasították el, akik nem is lesznek jelen. Rigi írásbeli magyarázatot kért, de nem kapott.

Az OurWarPath.com úgy kommentálta az esetet, hogy a székesegyház nyitva áll a nyilvánosság előtt, de a katolikusok előtt nem, mivel ők nem értenek egyet a püspökök homoszexualitásával és protestáns vallásukkal.

#newsSpypztseim

Bazsó-Dombi Attila
Katolikus szöveget fordító protestáns sületlenség: "megtiltotta a katolikusoknak a székesegyházban a rózsafüzérhez való imádkozást."