hu.news
1247

Volt nuncius: a Vatikáni Zsinat óta a katolikusok nem sokat fektetnek a hitbe

"Sok katolikus legalább két generáció óta nem sokat fektetett be személyesen a hitbe" - mondta Thomas Gullickson január 16-án a dél-dakotai Sioux Falls-ban lévő Szent Lambert templomban tartott szentbeszédében.

Sokan katolikusnak vallják magukat, "anélkül, hogy bármilyen bizonyítékot adnának arra, hogy ez mit jelent a mindennapi életükben".

"Arról beszélek, hogy úgy éljük meg a hitet, hogy tanúságot tegyünk annak igazságáról és szépségéről a körülöttünk lévő világnak" - magyarázta, felidézve, hogy több mint ötven évvel ezelőtt az ő szülei még "tanúságot tettek katolikus hitükről"!

Hozzátette azt is: "Ezt hiányolom, mint általános mintát a mai családokban".

#newsYhfyzhaqck

11:29
Kapisztrán
Akik pedig törekedtünk, számtalan buktatón kellett átvergődjünk! Beleértve bizonyos "lelkiségi" mozgalmak "alapítóinak" az Evangéliummal és az Egyház tanításával ellentétes irányzatait, amelyek persze csak idővel kerültek "felszínre", részben, mint a jéghegy csúcsa! Másodsorban, a hivatalos állami oktatás valamint éppen a "két generációnak" langyos, erőtlen tanúságtétele is nagyban hozzájárult …More
Akik pedig törekedtünk, számtalan buktatón kellett átvergődjünk! Beleértve bizonyos "lelkiségi" mozgalmak "alapítóinak" az Evangéliummal és az Egyház tanításával ellentétes irányzatait, amelyek persze csak idővel kerültek "felszínre", részben, mint a jéghegy csúcsa! Másodsorban, a hivatalos állami oktatás valamint éppen a "két generációnak" langyos, erőtlen tanúságtétele is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy "minket", akik törekedtünk valóban lelki-, kegyelmi életet élni egyszerűen "falu bolondjai" elismerést kaptunk! De az igazi okok a fejtől kezdődtek, amint erről idejében kaptak hiteles "tükröt" az illetékesek, FELÜLRŐL! De kényelmesebb volt kijelenteni: NINCS SZÜKSÉGÜNK MAGÁN KINYILATKOZTATÁSOKRA! Viszont szeretném hallani a nuncius úr fejtegetéseit Urunk második, vagyis DICSŐSÉGES eljövetelével kapcsolatosan is! Mert mint hivatalos APOSTOLUTÓD, a tizenkettő közt OTT VAN! Júdás egy volt, kiváltságos három, Péter, Jakab és János, vagy a többi nyolc, akik ha szorult a "kapca", a "három" közül legalább az "egyiket" elérték, és megkapták a választ! Máma ez "gordiuszi csomó" még egy kis ideig, sokak számára! Kivétel: a VÉGSŐ IDŐK APOSTOLAI! Áve Mária!