Clicks20
ro.news

Doi cardinali ai curiei sprijină abolirea Summorum Pontificum

Document de proiect care intenționează să restricționeze Motu Proprio Summorum Pontificum al papei Benedict este susținut de cel puțin doi cardinali ai Vaticanului, relatează RemnantNewspaper.com (1 iunie).

Francisc vrea să-l publice „în curând”. Cei doi cardinali sunt Parolin (secretar de stat) și Ouellet (congregația episcopală).

Ouellet este un conservator care, după dezvăluirile lui Viganò 2018, a trecut de la a fi partizan al lui Benedict la a fi adept al lui Francisc. Sfânta Maria din Traspontina unde cultul Pachamama a fost adoptat, este biserica sa titulară.

Documentul de proiect, aflat în prezent la cea de-a treia versiune, este în curs de examinare la Congregația Cardinalului Ladaria pentru Doctrina Credinței. Ladaria s-a opus versiunilor anterioare.

Potrivit RemnantNewspaper, măsurile împotriva ritului roman vor fi în cele din urmă luate de Congregația Liturghiei, adică de subsecretarul acesteia Aurelio García Marcías, pe care Francisc l-a numit recent episcop.

Prima versiune a documentului conținea o scrisoare introductivă de la Francisc, care era foarte dură și amară față de ritul roman. De atunci a fost revizuit. Această versiune a permis doar „preoților vârstnici” să sărbătorească ritul roman. Tinerii preoți eparhiali care doresc să o ofere ar avea nevoie din nou de autorizație. Este încă în discuție dacă Vaticanul sau episcopii locali vor fi responsabili pentru acordarea unei astfel de permisiuni.

Mai mult, cea mai nouă versiune mută responsabilitatea comunităților de rit vechi de la Congregația pentru Credință la Congregația anti-catolică pentru liturgie.

#newsNxefbwjxnx