ro.news
29

Benedict al XVI-lea își schimbă declarația

Astăzi, Benedict al XVI-lea și-a schimbat declarația despre care nu prezintă garanţii raportează Munchen Abuse.

Anterior, el a declarat că nu a participat la întâlnirea Ordinariatului său din 15 ianuarie 1980, unde s-a discutat despre un preot din Essen care a comis acțiuni lascive în fața fetelor minore. Dar procesul-verbal al ședinței menționa prezența lui.

Acum el a declarat pentru KNA.de că a participat la întâlnire explicând că negarea acestui lucru nu s-a întâmplat „din intenție rău intenționată”, ci a fost rezultatul „o eroare în editarea declarației sale”. El insistă însă că, la această întâlnire, nu a fost luată nicio decizie cu privire la o misiune pastorală pentru acel preot care a fost recidivat.

Preotul se dezbrăcase și se masturbase în fața fetelor de sub 14 ani. Benedict al XVI-lea a depus mărturie că „nu știa nimic” despre antecedentele penale. El subliniază că nu a existat nicio atingere.

Vorbăretul Benedict al XVI-lea a anunțat că va face o nouă declarație după ce va analiza raportul de 1900 de pagini. Întrebarea este cum va putea face acest lucru având în vedere decrepitudinea lui.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsXdqmxfdyie