Clicks33
sl.news

Frančišek priznava, da je zgolj "korak stran od herezije"

Na tiskovni konferenci med letalskim letom 8. marca je Frančišek dejal, da verniki ne razumejo njegovega osredotočanja na "človeško bratstvo" in "medverski dialog" [ker ima današnja Cerkev bolj nujne težave].

"Obstajajo kritike, da papež nezavedno ukrepa proti katoliški doktrini in je le en korak stran od herezije", ker moramo iti "naprej" z drugimi religijami, je pojasnil Frančišek. Ni pa mogel razložiti, kako bi "koraki proti katoliški doktrini" lahko vodili "naprej". Namesto tega se je pohvalil, da se "ne boji", da bi ga zaradi dialoga z muslimani oklicali za krivoverca.

Frančišek "tvega", ker je medverski dialog "nujen," je pojasnil. Nenavadna stvar glede dialoga pa je - Frančišek se očitno ne trudi za "dialog" s svojimi kardinali, ki jih zadnjih sedem (!) let ni poklical na skupni posvet.

Kljub temu po njegovem njegove odločitve "niso muhaste" in ustrezajo poti, ki jih je določil Vatikan II. Kljub temu, da je dobro znano, da je bil Vatikan II slab, kljub temu ni bil tako slab, da bi si zaslužil, da so ga zdaj spremenili v splošno utemeljitev vsakega odstopanja, ki so ga papeži od takrat storili Cerkvi.

Na vprašanje o morebitnem potovanju v Argentino - kjer Frančiška poznajo in ga zato ne ljubijo - je v šali opozoril, da je je tam živel 76 let in da bi to moralo biti dovolj.

Glede uničenja Mosula, ki ga je povzročilo ameriško bombardiranje, je dejal: "Nimam besed. Ne morem verjeti."

#newsQttoezmuvu