Clicks1
ms.news

Gereja Sekali Lagi Diserbu di Poland

Selepas Mahkamah Perlembagaan Poland membuat satu lagi undang-undang yang lebih baik terhadap pengguguran, ekstremis sayap kiri telah menggunakannya sebagai alasan untuk menyerbu gereja semasa pergulingan regim komunis.

Slogan pembenci mereka: "Neraka untuk wanita", "Gereja membunuh wanita", "(F*ck) klergi." Believers melihat pintu masuk ke arah gereja. Seorang Ahli Parlimen Sayap Kiri menyertai serangan tersebut.

Di Toruń (Saint Jacob) penjenayah meminta kuasa untuk membunuh kanak-kanak. Di Poznan (Peter dan Paul) mereka muncul dengan simbol Nazi. Paderi tidak boleh menghabiskan Mass. Di Katowice (Kathedral) penganut mereka dapat mengelakkan serangan pembakaran.

Monumen kepada John Paul II di Warsaw telah dinodai, Yang berada di Poznan telah dimusnahkan. Pihak polis terpaksa menggunakan gas pemedih mata.

Pada petang Isnin, penjenayah melemparkan pengaut di Warsaw (St. Alexander's) dengan botol-botol, batu-bata dan objek tajam yang mengakibatkan cedera dan terkorban. Samseng profesional telah menghalang sebuah ambulans.

Undang-undang penjenayahan Poland memberikan hukuman penjara sehingga dua tahun law untuk kelakuan tidak menghormati gereja dan melakukan gangguan terhadap mass.

#newsYavioeegoe