Clicks347
hu.news

A szegénység ideológia és bántalmazási válság ellenére Ferenc pápa kapzsisága és vágya "a legkomolytalanabb" bűnei közé tartozik

"Jezsuiták nem oszthatnak meg" - mondta Ferenc pápa a mozambiki jezsuitáknak szeptember 5-én, pedig ő maga súlyosbítja a megosztottságot jezsuitaként és pápaként.

A vagyonnal csábító protestánsokról Ferenc pápa azt mondta, hogy el kell különíteni a jó protestánst (aki nem térít meg senkit) és a rossz protestánst (akik térítenek). Azt mondta, hogy a virágzó teológia prédikátorait "nem lehet keresztényként definiálni". Azonban 2014 januárjában Kenneth Copeland virágzó teológia prédikátornak beszélt egy videóban a "testvériségről, egységről és szeretetről".

Ekkor Ferenc pápát a "klerikalizmus" szlogennel etették. Ő ezt lerendezte annyival, hogy egyfajta "felemelkedés és uralom", amit ő is csinál.

Ezután a "merevség" szlogennel folytatta, a fiatal papok "merev, fekete miseruháját" hozta példának, akik "Szaturnusz alakú kalapokat viselnek". Ferenc pápát figyelmeztették, hogy emögött "erkölcsi probléma rejlik".

Azonban azonnal ellentmondott magának azzal, hogy a "klerikalisták" a szexuális bűnök ellen harcolnak leginkább. Továbbá tény, hogy az "erkölcsi problémák" akkor kezdődtek, amikor a papok levették miseruhájukat és névtelenül az erkölcstelenségbe vetették magukat.

Azonban az "erkölcsi problémák" nem jelentenek gondot Ferenc pápa számára. Szerinte a vágy és a kapzsiság "a legkomolytalanabb bűnök" közé tartozik, ez egy "felszabadító" gondolat a több évtizedes bántalmazási válság után.

Végül Ferenc pápát az "idegengyűlölet" szlogennel etették. Ezért beszélt a “keresztezésről”.

#newsYfdzmpodcg