ro.news
32

Müller, „Benedict a fost momit într-o capcană”

Benedict al XVI-lea a fost atras într-o capcană și interpretat greșit în mod deliberat, scrie cardinalul Gerhard Müller pe Corriere.it.

Nu există „nici cea mai mică îndoială” că Benedict al XVI-lea își amintește bine că „nu știa nimic” despre trecutul pedosexual al preotului din Essen și că spune adevărul „obiectiv și subiectiv.”

Müller îi numește pe activiștii media care îl numesc pe Ratzinger „mincinos” „agitatori fără conștiință și predicatori anti-catolici ai urii.” El afirmă că raportul de la München este o lucrare comandată pentru a promova „o biserică națională germană de-catolicizată.”Apa murdară este direcționată de la firma de avocatură din München către morile „sinodale” ale episcopilor germani.

Aproximativ în momentul în care a fost făcută declarația lui Müller, Benedict al XVI-lea a descris declarațiile sale către KNA.de drept „în mod obiectiv false”. Însă corectarea sa se referă doar la faptul, care nu este relevant pentru acuzație, că a fost prezent la o ședință a ordinariatului din München despre preot în 1980.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsYsrqgtnesi