Clicks24

286. Zarándoklat Bódi Magdi boldoggá avatásáért

lowoa
Litéren Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékezünk 2019. április 13-án. A vértanúság 74. évfordulóján az ünnepség a hagyományoknak megfelelően a régi temetőben a sírnál kezdődik 10 órakor. Ezt …More
Litéren Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékezünk 2019. április 13-án.
A vértanúság 74. évfordulóján az ünnepség a hagyományoknak megfelelően a régi temetőben a sírnál kezdődik 10 órakor. Ezt követően Márfi Gyula érsek vezetésével a dicsőséges rózsafüzért imádkozva a vértanúság helyére zarándokolnak a papok és a hívek. Itt a megemlékezés a szobornál folytatódik, majd kezdődik az ünnepi szentmise, melynek szónoka ebben az esztendőben Kerényi Lajos piarista atya lesz.

Ima Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért
Szüzességi fogadalmával Magdolna örök hűséget esküdött neked. Gondviselő szeretetedből a zárdaajtó helyett a gyár kapui nyíltak meg előtte. Amilyen szívesen lett volna ismeretlen kis liliom istenszerető jegyeseid koszorújában, ugyanolyan készségesen ment sugározni az isten- és emberszeretetet a rólad megfeledkezett, de mégis jobb sorsra érdemes munkások közé, a gyárba. „Uram, Királyom! Végy magadhoz!” – ezt az utolsó fohászát is meghallgattad, amikor vérét ontotta érted. Add meg nekünk Urunk, hogy Magdit a szentek társaságában tisztelhessük, mindig a te nagyobb dicsőségedre! Ámen.

Bővebben: www.mindszentyalapitvany.hu/…/isten-szolgaloj…