francesco69

Ferenc pápa élvezi a cirkuszi műsort (videó)

Az emberi lélek szennyezése ellen nem harcol Ferenc, akinek ez lenne a kötelessége, sőt Ő maga az aki szennyez, a kétértelműségével, hazugságaival.

Idős pap: A flamenco táncom segít, hogy élvezzük a misét

Idióta:((

A német püspök jobban tudja Krisztusnál: "Igazságtalan kihagyni" a nőket a felszentelésből

Sajnos Németországban nagyon jól sikerült a protestantizmus, a nácizmus, a kapitalizmus, a liberalizmus, a genderizmus, a kereszténységből és főleg a katolicizmusból nem sok minden maradt.

A vatikáni újságírók megindokolják Ferenc pápa kirohanását

Nem felelne meg, meg most sem felel meg a hivatásának, de az egész környezete sem.

Ferenc pápa megkérte a futball menedzsert, hogy ne vessen keresztet (videó)

Sajnos ez a Ferenc indulatokat vált ki az emberből, pedig nem szabadna, hogy felzaklasson bennünket. Bízom benne, hogy ez az ember megfeledkezik Ferencről és Krisztusra gondol és keresztet vet ismét.

Családi karácsonyi kártya: Utcai ruhát viselő bíboros és püspök a három kutyájukkal

Ezekre még a kutyámat sem bíznám, nem még a híveket, szerencsétlen három kutyus.

A pap rolleren hagyja el a szentesti misét (videó)

Ennek a papnak ebben a rollerezésben ki is fulladt a karácsonyi üzenet. Tőle még a betlehemi számár és ökör is nagyobb hittel és okossággal rendelkezett.

Ferenc pápa karácsonyi koncertjén volt Pachamama Katekézis is(videó)

A Sátán zombijai.

A Valle de los Caídos priorja elhagyja a papságot

Ez a hitvesztés ennek a szerencsétlen papnak nem most kezdődött, talán nem is volt, csak karrierépítő "hite" volt.

A vatikáni újságírók megindokolják Ferenc pápa kirohanását

Ferenc egy "beteg" ember, türelmetlen, ideges, összezavarodott, a saját indentitását elveszített pap, aki azt sem tudja, hogy mi a küldetése. Ez már szörnyű!!!!
francesco69

Paglia érsek "megfogná az eutanáziát választott emberek kezét"

Ezek a bíborosok, érsekek, püspökök, hogy tanulták, élték meg a kereszténységüket, hol szocializálódtak krisztusivá? Meleg házasság, eutanázia, bálványimádás, Krisztus relativizálása, lassan teljesen mindegy nekik, hogy Jézus, vagy Buddha, vagy Mohamed, vagy az Andok gyilkos istenei. Ezeket az embereket el kell az Egyházból távolítani, becsukni előttük a székesegyházak, templomok ajtajait. Nem …More
Ezek a bíborosok, érsekek, püspökök, hogy tanulták, élték meg a kereszténységüket, hol szocializálódtak krisztusivá? Meleg házasság, eutanázia, bálványimádás, Krisztus relativizálása, lassan teljesen mindegy nekik, hogy Jézus, vagy Buddha, vagy Mohamed, vagy az Andok gyilkos istenei. Ezeket az embereket el kell az Egyházból távolítani, becsukni előttük a székesegyházak, templomok ajtajait. Nem szabad megengedni, hogy ők a keresztényeket elidegenítsék Krisztustól, őket kell kizárni a közösségből. Nagy hiba a püspököknek adott világias hatalom, címek, megkülönböztetett figyelem, túlzott elismerés, pénz, befolyás. A püspök tiszteletének oka a Krisztussal való bensőséges élet, ami példa a többi papnak és hívőnek. Atyai szeretet, feddés és megbocsátás, amivel tanúsitja, hogy Krisztusban és Benne él.
francesco69

Németország: A papok által vezetett plébániák "kivételek" közé kerülnek

Kyrie eleison
francesco69

A német püspök "el tud képzelni" papnőket

Régtől kétségeim vannak a püspök kinevezésekkel kapcsolatban, nem Krisztusnak alkalmas embereket keresik, hanem a világ számára alkalmasokat.
francesco69

A német püspök "el tud képzelni" papnőket

Én is el tudom képzelni, hogy ő ne legyen püspök, de még klerikus sem:(((
francesco69

A svéd székesegyház homoszexuális oltárképet rakott fel

Luther Mártonnak gratulálok, jó munkát végzett :(((((
francesco69

Ferenc pápa szerint "erkölcstelen", ha valaki nukleáris fegyvereket birtokol, ezt pedig be akarja …

Így fog járni Ferenc és a kufár baráti társasága, akiket bevitt a Szentegyházba.
francesco69

Nagy hír: Az olasz püspök bocsánatot kér a megátalkodott házasságtörőktől

Tanítással is lehet ölni, az Amoris laetitia, egy hitében instabil, autokrata, gyenge ember írása, önmaga szerencsétlen tákolmánya. Nem tudom olvasta ő valaha elődei írásit? Azok tartalmi egyezését Krisztussal.
francesco69

Bertalan pátriárka: A katolikus egyházzal való egyesülés elkerülhetetlen

A keleti egyházak liturgiája ősrégi, ez nem vita tárgya. Dogmatikus különbözőség azonban van, filioque Szentlélek származásával kapcsolatban, tisztítóhely, primátus csak néhány. Hogy nincs dogmaként kihirdetve az ortodox egyházakban Mária mennybevétele és szeplőtelen fogantatás, de ezt ők is kezdettől hiszik, mint mi. Azt nem hiszem hogy ők újrakeresztelnék a katolikus egyházból betérőket, csak …More
A keleti egyházak liturgiája ősrégi, ez nem vita tárgya. Dogmatikus különbözőség azonban van, filioque Szentlélek származásával kapcsolatban, tisztítóhely, primátus csak néhány. Hogy nincs dogmaként kihirdetve az ortodox egyházakban Mária mennybevétele és szeplőtelen fogantatás, de ezt ők is kezdettől hiszik, mint mi. Azt nem hiszem hogy ők újrakeresztelnék a katolikus egyházból betérőket, csak néhány szélsőséges esetben, ez nem egészen világos. Az viszont igaz, hogy az egyháznak az ortodoxiával kell megtalálni sürgősen az egységet, és ezért sokat kell imádkozni. Az egység pedig nyilván az mint ami pl. a görög katolikuson képviselnek, minden tradíciójuk megőrzésével.
francesco69

Sarah bíboros: Misén az Úrral kell szembe néznünk, mégis ellenzik ezt

A magyar püspökök lapítanak, itt a legfontosabb új szembemiséző oltárokat terveztetnek több millió forintért ( egri bazilika, szentkúti bazilika) közben a templomok kiürülnek. Az a pap aki ellenáll megnézheti magát.
francesco69

Szlovákia: Burke bíborost meghívta a régi rítust kedvelő érsek

A hagyományos liturgia, aminek a formája a tridenti zsinaton lett ilyen, persze az " ad orientem" mindig, 2000 év óta az egyház sajátos módja a II. vatikáni zsinatig. A tridenti zsinat előtt is sok probléma volt a liturgiával, nem olyan jellegű, minta novus ordo után, de voltak. Ezt a tridenti zs. megoldotta egységesítette a liturgiát. Örülök neki, hogy a hagyományos forma újra érvényben van, de …More
A hagyományos liturgia, aminek a formája a tridenti zsinaton lett ilyen, persze az " ad orientem" mindig, 2000 év óta az egyház sajátos módja a II. vatikáni zsinatig. A tridenti zsinat előtt is sok probléma volt a liturgiával, nem olyan jellegű, minta novus ordo után, de voltak. Ezt a tridenti zs. megoldotta egységesítette a liturgiát. Örülök neki, hogy a hagyományos forma újra érvényben van, de néha úgy tűnik hogy szentmise mint áldozat elveszik a körítésben. A biborosi magna cappa, bizonyos papi öltözék kiegészítők el vannak túlozva. Ez viszont nem tetszik, egyenesen visszataszító. Ügyelni kell, hogy a liturgia, ne színjáték, hanem áldozat, imádság legyen. Nem egészen igaz, hogy óriási ellenállás lett volna az új ordóval kapcsolatban. Gyermekkorom, papjai még ebben éltek, én már nem, de szinte kivétel nélkül, örültek neki, és nem voltak progresszív gondolkodásúak, sem modernisták, nagyon is hagyományokhoz ragaszkodók.