Nyelv

Kattintások
894
128. Dabas, 2016 12 27, Eta néni háza karácsonyi díszvilágításban

lowoa 7
charisma
@lowoa, ha egyetértünk a gyarlóság felismerésében, akkor sem értem, hogy miért kell ennyi "csilivi", önfényező díszvilágítást bemutatni itt a glorián.
A megközelítési útvonal megadásával.
lowoa
@charisma a hírnév múlandó, de az emberi gyarlóságban benne van, hogy még többet, még többet, túlszárnyalni a másikat. Erről egy vicc jutott eszembe Jóska bácsi vásárol egy Trabantot, mutatja szomszédainak, hogy neki már ilyenje is van. Egyik szomszéd, Feri bácsi is elgondolkodik, hogy Trabant az már nem kell, legyen inkább Skoda. Megérkezik a Skoda, mutatja a szomszédainak, neki meg ilyenje … Továbbiak
lowoa
@taebek Ennek szinte semmi köze a kisböjthöz, aki nem tudná november 15-ével kezdődik, s a nagyböjt párja, csakhát amikor Krisztus Király vasárnapját is egy hónappal hátrább tették nem lehet rajta csodálkozni, hogy sokan nem tudják. Adventnek felkészülésnek kellene lennie, ahogyan régen, fokozatosan felkészülni a közénk érkezett Szabadítónk születésnapjára.
taebek
Különösen az a baj, hogy sokan már az adventet karácsonyi díszben tartják.
Nem egyszerű helyesen megítélni. Az esztétikai érzék sajnos nem sokaknak adatott meg, a környezet szubkulturális giccsözöne pedig gőzerővel sorvasztja, ha valakinek van is némi része belőle!
charisma
Vajon mi lehet a célja az önfényezésen és hírnéven kívül egy ilyen fényözönös bemutatónak?
Gratia copiosa
Nem szeretem az elore kivilagitast. Ez az ido relativizalasa. Teljesen mindegy minden, meg ez is. Karacsony Szenteste csak az egyike az aktualis business-nek. A Katolikus Egyhaz nem igy tett es tesz ma sem, ez nyilvanvalo. Aki ezt az elokivilagitast otthon is megrendezi, az pszeudo-katolikus. Rendezze el kint, epitse fel, ha ezt szereti, de szenteste kapcsolja be egyidoben a gyertyagyujtassal. … Továbbiak