Clicks52
sl.news

Kardinal Marx laže v obraz celega sveta: "Nikoli nisem klical za blagoslov gejevskih zvez"

Med tiskovno konferenco (19. februarja) pred začetkom tekočega srečanja nemških škofov, ki je potekala v Ingolstadtu, je kardinal Marx iz Münchna presenetil svet s trditvijo: "Sploh nisem govoril o javnem blagoslovu homoseksualnih parov", čeprav je nato takoj dodal "Toda tematika je zdaj tukaj."

V igranju z besedami je Marx dejal, da v svojem pogovoru Bayerischer Rundfunk, dne 3. februarja, ni prosil za "Segnung" (blagoslov), temveč za "Zuspruch", nemško besedo, ki se zlasti med liberalci uporablja kot sinonim za »blagoslov«.

Kljub temu, da je Bayerischer Rundfunk prvotno objavil intervju pod naslovom "Blagoslov gejevskih parov je možen", Marx glede tega ni protestiral.
Spletna stran nemških škofov katholisch.de, je 3. februarja zapisala: "Marx meni, da so blagoslovi gejevskih parov možni".
Tudi tokrat je Marx bil tiho.

Zdaj je nenadoma vse to zanikal. "Obveščanje in zanikanje" je taktika, ki jo uporabljajo prevarantski politiki, da bi ljudi navadili na nesramne predloge in da bi bili takšni predlogi družbeno sprejemljivi. Blagoslovi gejevskih pseudo-zakonskih zveze se v nemški Cerkvi sicer že izvajajo škofi pa ne storijo ničesar, da bi te ustavili.

Slika: Reinhard Marx, © Raimond Spekking, CC BY-SA, #newsNflmrobqyt