Clicks831
hu.news
4

Ferenc pápa mindent dicsér, kivéve az Urat

Ferenc pápa pompás ünneplést tervez a környezetvédő Laudato Si röpiratának 5. évfordulójára, pedig a Pápai Gazdasági Titkárság prefektusa elmondta neki, hogy legyen "józan" és "csökkentse a konferenciák költségeit".

Végtelen sok program lesz: “Laudato Si’ hét,” web-szemináriumok, egy “működési iránymutatás,” egy ökumenikus “teremtés évszaka,” egy “kerekasztal” a davosi Világgazdasági Fórumon, egy találkozó több vallási vezetővel, egy “többéves akció platform,” egy “élő kápolna” gyerekkórussal és madárcsicsergéssel.

Ferenc pápa támogatni fogja a "természetes kertek, szent helyek" létrehozását, valamint a fa ültetéseket, dokumentumfilmeket, "belemerülő műsorokat" és a Biblia környezetvédő újraértelmezését. Harcolni fog a műanyag ellen és Laudato Si díjakat fog osztani.

Október 15-én pedig egy agnosztikus oktatási projekt kerül előadásra, mely a "oktatás globális hatását alakítja át".

Novemberben egy Assisi Szent Ferenc találkozó lesz, mely célja "a jelenlegi világgazdaság megváltoztatása" a kihagyhatatlan Jeffrey Sachs társaságában.

Sandro Magister kiemelte, hogy Ferenc pápa környezetvédő szekularizmusának van értelme, mert a Laudato Si – "Dicsértessék" – találó módon kihagyja Assisi Szent Ferenc eredeti szövegének a következő két szavát: "az Úr".

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsUfwyyeulkm

Kitti87
Szörnyű
Dana22
Dana22
charisma
Elég brutális összegzése annak, hogy az (ön)ünneplés miből áll össze ebben a "jubileumi" évben 🤫 🥳 😷