Clicks243
hu.news

Becciu dámája: Ferenc pápa többet tud, mint amit elmond

Ferenc pápa tudott az Államtitkárság 575.000 eurós átutalásáról Cecilia Marogna cégére - írja az IlMessaggiero.it (október 21).

A vállalat a Logsic Humanitarne Dejavnosti, DOO, székhelye Ljubljana, Szlovénia.

A vatikáni rendőrség által áttekintett, 2018. decemberi Whatsapp-beszélgetésben Becciu bíboros elmondta Alberto Perlasca prelátusnak, hogy az utalást Ferenc pápa engedélyezte.

A pénzt nem "a Pell-per befolyásolására" szánták, hanem Gloria Cecilia Navaez kolumbiai apáca kiszabadítására, akit 2017 februárjában a Maliban található Karangasso-ban raboltak el a muzulmánok, akik továbbra is fogságban tartják.

Ferenc pápa elrendelte, hogy a műveletet "szigorúan titokban" kell tartani, hogy ne árulja el a Vatikán hajlandóságát a váltságdíj fizetéshez.

Mindezeket az információkat a Vatikán kiadatási kérelme tartalmazza az Olaszországban raboskodó Marogna iránt. Szokás szerint a vatikáni dokumentumot illegálisan adták át a médiának.

Marogna állítólag 120 külön vásárlásra költötte a pénzt olyan üzletekben, mint a Prada, Tod'S, Hogan, Missoni, La Rinascente, Montblanc, Louis Vuitton, Maxmara, Poltronesofa, Auchan, valamint luxusszállodákra és éttermekre.

Kép: © Mazur, CatholicNews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsWofugcaucy