Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks1.3K
hr.news

Biskup Schneider: Kult Majke Zemlje služi preciznom političkom programu

Izraz "Majka Zemlja", sinonim Pachamame ili Gaie, nosi vjerske konotacije, napisao je biskup Athanasius Schneider na Kath.net (19. studenog).

Schneider primjećuje da je kult Pachamame, koji je bio prisutan na Amazonskoj sinodi, u središtu globalne politike zaštite okoliša.

On ovaj kult opisuje kao spoj znanosti, poganstva, istočnog misticizma i feminizma čiji je najveći neprijatelj kršćanski jezik kojeg opisuje kao "jedinu prepreku" globalnoj religiji.

Prema Schneideru, kult Majke Zemlje ima političku dimenziju. U ceremonijama "Majke Zemlje" sudjelovali su predsjednici Andrés Lopéz Obrador (Meksiko), Hugo Chávez i Nicolás Maduro (Venezuela), Cristina Fernández de Kirchner (Argentina), Evo Morales (Bolivija) i Daniel Ortega (Nikaragva).

Schneider nadalje primjećuje da priručnik za nastavnike UNESCO-a pod nazivom "Učiteljski vodič za Pachamamu" (2002.) sugerira zamišljanje "Majke Zemlje" s tijelom i osobnošću.

2009. godine Ujedinjeni narodi proglasili su 22. travnja "Danom Majke Zemlje".

Još je tada Evo Morales rekao Generalnoj skupštini UN-a da je Pachamama božica: "Zemlja ne pripada nama, već mi pripadamo Zemlji".

Schneider zaključuje da je kult Pachamame dio "preciznog političkog programa" čiji je cilj kulturna revolucija koja podržava panteizam, isključuje Božju transcendenciju i zamjenjuje ljude zemljom kao središtem svemira kako bi ograničila ljudska prava u korist "prava" Majke Zemlje.

#newsNhzybdqcga