hu.news
374

Elindult az üldözés? Az érsekségek befejezik a római misét

Philip Wilhite atya a texasi Galveston-Houston érsekség Conroe-i Szent Szív templomából bejelentette, hogy a templomában megszűnik a hagyományos latin mise.

"Kellő megfontolás, beszélgetések után az érsekséggel, és hogy a legjobban szolgáljuk azoknak a lelki igényeit, akik a rendkívüli formát részesítik előnyben, átállunk arra, hogy nem ezt a formát kínáljuk itt a Szent Szív templomban, helyette mindenkit arra bátorítsunk, hogy a Regina Caeli katolikus templom aktív tagja legyen" - írta a FaceBook.com-on (június 2). Elgondolkodtató, hogy mit jelent a "kellő megfontolás", és vajon ez az intézkedés az egészségügyi Covid távolságtartást hivatott-e elősegíteni.

Az utolsó szentmisét a Szent Szívben június 9-én fogják celebrálni. Ezt követően már csak Eucharisztián fognak elnökölni. A houstoni Regina Caeli templomot a Szent Péter Testvériség (FSSP) működteti, és mintegy 58 kilométerre van a Sacred Hearttól.

A heti szentmise a Sacred Heartban csak hat hónapig létezett. A Galveston-Houston érsekséget DiNardo bíboros vezeti, aki 2015 decemberében személyesen vett részt az FSSP plébánia területének megáldásán és ünnepélyes alapkőletételén.

#newsMnbujooemk