Clicks256
hr.news

Franjo: Pričest za Židove, podrška homoseksualnim sindikatima, likovanje zbog kardinala Burkea

Franjo "nikada nikome nije uskratio pričest", kako je rekao tijekom konferencije za novinare tijekom leta Bratislava-Rim.

Prisjetio se "smiješne" priče kada je na misi u argentinskom staračkom domu dao pričest židovskoj ženi koja je uzela pričest rukom, rekao je, ne znajući za bolje.

Njegov zbunjeni komentar: "Oni koji nisu u zajednici ne mogu se pričestiti - poput ove židovske gospođe, no Gospodin ju je htio nagraditi i bez mog znanja - zašto?".

Franjo se sjetio "oluje" koju je podigla Amoris Laetitia (2016.) o pričesti preljubnicima: hereza, hereza. Hvala Bogu, postojao je kardinal Schönborn, veliki [konformistički] teolog koji je razjasnio stvari"; prevario se.

Zatim je inzistirao na tome da više ne smije biti izopćenja: "Jadni ljudi, oni su Božja djeca, privremeno su vani, no oni su Božja djeca i žele i trebaju našu pastoralnu bliskost" - što nije njegov stil vladanja.

Opet je podržao nemoralne građanske zakone koji "pomažu onima koji imaju - kako je rekao - "raznoliku" seksualnu orijentaciju:

"Želi li homoseksualni par voditi zajednički život, država ima mogućnost dati im sigurnost, stabilnost i nasljedstvo; i ne samo homoseksualcima nego i svim ljudima koji se žele družiti". Takvi su zakoni uvijeksamo korak za uvođenje homoseksualnih pseudobrakova.

Neiskreni Franjo uključio se u propagandu cijepljenja protiv Covida-19 otvoreno likujući o kardinalu Burkeu: "U Koledžu kardinala postoje neki poricatelji, a jedan od njih, siromah, oporavio se od Covida... ironija života".

Zašto nije spomenuo kardinala iz Caracasa Urose koji je cijepljen, zaražen i trenutno se bori za život?

#newsNdogzsuszj