Clicks244
hu.news

Magyarország: Kiváló eredmények!

Eduard Habsburg-Lothringen úrral, Magyarország szentszéki nagykövetével készített interjúból (CittaNuova.it, augusztus 28.)..

Kérdés: Európa súlyos demográfiai válságon és csökkenő születési arányszámon megy keresztül. Mit tesz a magyar állam a családok támogatása érdekében?

Válasz:
Magyarország már évekkel ezelőtt látta ezt a veszélyt, és úgy döntött, hogy cselekszik. Az Orbán-kormány kilenc éve dolgozik ezen, és csodálatos eredményeket értünk el: 40%-kal nőtt a házasságkötések száma, 25%-kal csökkent a válások száma, és mindenekelőtt 30%-kal csökkent az abortuszok száma.

Egyértelmű, hogy egy ilyen változáshoz elengedhetetlen a kormány hajlandósága arra, hogy elkötelezze magát a családok mellett, segítse őket, és azt az üzenetet küldje, hogy a sok gyermek ajándék a társadalomnak.

A családokat anyagilag is segíteni kell, vissza nem térítendő kölcsönökkel, csökkentett vagy elengedett adókkal, valamint lakhatási és egyéb szükségletekhez nyújtott pénzügyi támogatással.

Ezt az üzenetet viszik tovább az olyan emberek, mint a mi családügyi miniszterünk, Novák Katalin, Európa és a világ országaiba, és próbálják meggyőzni a többi országot, hogy kövessenek minket.

Kép: Eduard Habsburg, Twitter, #newsMgibbwtwcg