Clicks523
hu.news

Koronavírus: A hívőknek hirtelen "legalisztikusnak" kell lenni

Dominique Rimaz atya leginkább a hívők hangját hiányolta - mondta a svájci fribourgi Christ-Roi plébánosa a LaLiberte.ch lapnak (június 2) két hónapnyi üres templomi mise után.

Továbbá azt mondja, hogy Krisztus azt mondta: "Vegyetek belőle és egyétek meg!" és nem azt, hogy "Vegyél belőle és edd meg". Azonban Krisztus ezt csak az apostoloknak mondta.

A koronavírus utáni első mise alatt a pap kihagyta a credo részt "prudenciális" okok végett. A szentostyát óvatosan az emberek kezébe "dobták", hogy ne lépjenek fizikai kapcsolatba egymással.

A friburgi Szent József templomban Alexis Morard atya elmondta, hogy a szent víz nem "elengedhetetlen". Úgyhogy kicserélték egy kézfertőtlenítőre.

Persze senki nem gondolt a szentelt vízzel való meghintésre.

"El kell mondanom, hogy majdnem megáldozzam az alkoholos fertőtlenítőt: hiszen víz is van benne" - viccelődött Morard.

Egy hívő a következőt mondta: "Örömmel jövök ide ismét másokkal, és kinyújtom kezem az egyházfihoz, aki fertőtlenítőt nyom rá. Ez egy új rítus".

A hívők a LaLiberte.ch panasz nélkül engedelmeskednek. Egy jezsuitától (nem Ferenc pápától) idéznek: "A közönségünk elég legalisztikus, nem aggódok amiatt, hogy nem követnék a szabályokat".

Nem mindenki örül: "Ha így folytatjuk, ez még rosszabb lesz, mint két hónap mise nélkül" - mondta egy helyi pap a Gloria.tv-nek.

#newsQykckomqbt