Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks304
hu.news

Kräutler: A Pachamamát integrálni lehet a "katolikus liturgiába"

A Pachamama "az őslakosok egyfajta kifejezésmódja", amit "integrálni lehet liturgiánkba" - mondta az osztrák Erwin Kräutler Amazonas püspök október 30-án egy bregenzi előadáson.

A Die-Tagespost.de szerint azokat az embereket kritizálta, akik szerint "Pachamama egy istennő", mondván, hogy a Pachamamákat "katolikus keresztények" hozták Rómába, akik "messze vannak attól, hogy istenként imádják őket". Ezek "a termékenység jelképei".

Ezután Kräutler ennek az ellentettjét mondta: "Ha Pachamama sokak számára isten, akkor ez egy támadás azon emberek lelkei ellen, akik a Teverébe dobták a Pachamamákat" (és egy támadás azon emberek lelkére, akik a templomba vitték őket).

A Die-Tagespost.de lapnak beszélve tagadta, hogy azt mondta volna, soha sem keresztelt meg egy indiánt sem, mert nem akart. Ez "teljes nonszensz", hozzátéve, hogy több "ezer" indiánt megkeresztelt.

Kräutler, aki gyakran nem veszi komolyan az igazságot, ragaszkodik hozzá, hogy azt mondta, a katolikus egyháznak egy "őslakos arcot" akar, a megkeresztelt indiánok pedig így indiánok maradnak (de nem pogányok).

#newsXcuvibslem