hu.news
2604

XVI. Benedek arcfertőzéstől szenved, kiválasztotta temetkezési helyét

A 93 éves XVI. Benedek "nagyon gyenge" - mondta életrajzírója, Peter Seewald a Pnp.de lapnak, miután találkozott a volt pápával szombaton. A lap szerint "betegségétől kritikus állapotban van".

Seewald szerint XVI. Benedek egy fájdalmas arcfertőzéstől szenved, melyet az orbánc baktérium okozott. Ez a fertőzés a test más területeire is elterjedhet a nyirokereken keresztül, és akár "húsevő baktériummá" is fajulhat.

Azonban a volt pápa optimista, és azt mondta, hogy a gyógyulás után szeretne ismét írni valamiről.

Megírta spirituális testamentumát, mely poszthumusz kerül publikálásra. Végső nyugalmi helyének a Szent Péter téri II. János Pál első sírját választotta ki.

#newsAirvilejkk
Gratia copiosa
"Rendetlen szeretetemben az emeritus papa irant" amivel kritizaltak itt, gondolom egyet lehet erteni elso gondolatommal: Imadkoznunk kell. Imaban vele lenni es egymassal lenni, akik szeretik ot, mert megismerhettuk, ismerjuk. " Nem valamifele test tartja meg a lelket, hanem a lelek, ami tovabbra is fennall , az orzi meg onmagaban, bensove teve, az eletenek anyagat, es igy feszul ki a feltamadott …More
"Rendetlen szeretetemben az emeritus papa irant" amivel kritizaltak itt, gondolom egyet lehet erteni elso gondolatommal: Imadkoznunk kell. Imaban vele lenni es egymassal lenni, akik szeretik ot, mert megismerhettuk, ismerjuk. " Nem valamifele test tartja meg a lelket, hanem a lelek, ami tovabbra is fennall , az orzi meg onmagaban, bensove teve, az eletenek anyagat, es igy feszul ki a feltamadott Krisztus fele - a szellem es az anyag uj egysege fele, mely megnyilik Benne." - irja Eszkatologiaja magyar kiadasa vegen. ( amibol nagyon sok minden kimaradt, a hala es a feltamadas kozott, feltamadas , orok elet , hogy csak ennyit emlitsek stb. Nem irtam ossze meg. Kit erdekel akar itt is? Gondolom az volt a cel, rovid attekintest kapjanak azok akiket nem erdekel melyen a teologia, hogy belekukkantsanak egy kicsit)
A Lelek ami eltet Jn6- halljuk az Ur Jezus szavait.
A hiradasokban hallottuk jelet kapott, azonnal el kell mennie haldoklo batyjahoz Regensburgba.
Arra gondoltam ebben a helyzetben amikor semmi sem kizart, van meg egy jel. A lemondasa.
A jarvany csak 6 ev mulva kovetkezett be, de lehett volna 2-3-4 evvel ezelott is. Ha nem mond le, ebben a helyzetben a sok idos biboros eletet nem lehetett volna kockaztatni az utazassal, a romai joves menessel, ulesezessel. Erdekes, mondhatnam nem veletlen, hogy szinte egyedul idosekre veszelyes ez a virus. A puspokok, biborosok kozel mindannyian veszelyeztetett korosztaly. A Lelek vezette abban a dontesben es o engedelmeskedett, mikozben tudta mi var ra, az Egyhazra es mindannyiunkra es kozte ram. A vidamsag es orom jelet kuldenem. A Gondviselo Isten keze, rendezese szamomra ebben is egyertelmuen benne van. Majd meg fogom kerdezem tole jol lattam-e. Tenyleg szornyusegeket irok, kritikusomnak igaza can.
Atosz80
Szent Péter bazilika altemploma esetleg nem és nem szent péter tér