Clicks108
nl.news

"Individuele gevallen"-truc: Kardinaal Marx zegent homoseksuele koppels

München-kardinaal Reinhard Marx, 64, heeft zijn priesters aangemoedigd om homoseksuelen een liturgische "aanmoediging" [Duits: "Zuspruch"] te geven, en voegde toe: "Ik zie hier geen problemen mee."

In een gesprek met de Bayerischer Rundfunk (3 februari), beweerde Marx dat hij niet wil dat zijn woorden worden begrepen als een algemene goedkeuring van het inzegenen van homohuwelijken, hoewel dit precies het effect is dat zijn verklaring zal hebben, en Marx dit goed weet.

Marx beantwoordde de vraag of homoseksuele koppels gezegend konden worden door te zeggen: "Ja, er zijn geen algemene oplossingen." Hij wil homoseksuele zegens introduceren met de "individuele gevallen"-truc en beweert dat het zegenen van homoparen behoort tot die dingen "die niet gereguleerd kunnen worden", hoewel de kerk en het evangelie elke homoseksuele handeling beschouwen als een doodzonde.

Toch wil Marx parochiepriesters belasten met de beslissing om homoseksuele paren al dan niet te zegenen. Binnenkort zal de weigering om homoparen te zegenen een reden zijn om priesters in Duitsland te ontslaan.

#newsYoqzveghab