hu.news
248

"Eltűnt" a hit: De az érsek NEM mondja meg az embereknek, hogy menjenek misére

A keresztény hit bizonyítékai Írországban "minden értelemben eltűntek" - mondta Dermot Farrell dublini érsek a Maynooth-i Szent Patrik Főiskola Nemzeti Szemináriumának éves folyóirata, a "Síolta" 2021-es számában.

Farrell, aki sztárkarrierjét katolikusellenes aktivizmusának köszönheti, a hit válságát különösen a fiatalabb generációk - azaz a Novus Ordo-ban nevelkedettek - körében azonosította be. Hozzátette, hogy Írországban elöregedett a papság, "nagyon kevés" a hivatás, "jelentősen csökken" a gyakorló katolikusok száma, és pénzügyi problémákra számít.

Ennek ellenére "nem pesszimista", és egy "(üres modernista) katekézis programját" javasolja a fiatalok jelenlegi hitoktatásának felváltására, valamint egy "részvételi intézményes egyházi modellt" a "szolgálat vezetésével" - a szokásos modernista kísérletet, hogy a problémákat közhelyek létrehozásával oldják meg.

Farrell romantikusan azt sugallta, hogy "amikor a fiatalok önként jelentkeznek betegekre, idősekre vagy szegényekre vigyázni, ha kísérik őket, ez elősegíthet egy olyan dinamikát, ahol az Úr elkezd beszélni és megmozgatja a fiatalok szívét".

Következtetése: "Itt kell kezdenünk, ahelyett, hogy azt mondjuk az embereknek, hogy menjenek el a misére". Augusztus 16-án Farrell az RTÉ Radio One-nak azt mondta, hogy az egyháznak "ki kellene nyújtania a kezét" a homoszexuális szervezeteknek, "akiket a múltban nem fogadtak be".

Nem csoda, hogy a hit eltűnt Írországban.

#newsYfgartzazf