Clicks629
hu.news
1

Mitől fél? Az Amoris Laetitia teológus elutasítja Ferenc pápát

Giovanni Cavalcoli, OP olasz teológus, az Amoris Laetitia buzdítás védelmezője azt kéri Ferenc pápától, hogy ne hirdesse azt a fajta "kegyelmet", ami eretnekségeket, istentelenségeket, hitehagyást, megosztottságot, lazaságot és romlott erkölcsöket hirdet (MarcoTosatti.com, május 28).

Ferenc pápa azt mondja a bűnözőknek, eretnekeknek, hogy "Isten nem bünteti meg őket" - mondta Cavalcoli. A bűnözők ezt elhiszik, ezért még több bűnt követnek el abban a hamis reményben, hogy így is üdvözülni fognak.

Cavalcoli elmondta Ferenc pápának, hogy egy jó pásztor kegyelmet prédikál a bűnbocsánatot kérőnek, és megvédi az elnyomottakat azzal, hogy isteni bosszúval fenyegeti a gonoszt.

Kegyelmet prédikálni azoknak, akik nem akarnak megtérni még szégyenteljesebb, mert az önfejű és büszke bűnbe esőket "csak a szigorúság tartja vissza" - mondta Cavalcoli.

Azt kritizálja, hogy Ferenc pápa "csöndben van" az olyan nagy bűnökkel kapcsolatban, mint pl. az eretnekség, ateizmus, istentelenség, relativizmus, szabadkőművesek, kommunisták, hedonisták, könnyelműség, szodomiták.

"Vajon Ferenc pápa fél attól, hogy elveszti a presztízsét?" - kérdi Cavalcoli.

#newsGlhhiusvsw
Dana22