Clicks295
hu.news

Pell boroszkány tárgyalás: "Hatalmas csodálkozás" a hamis ítélet miatt

"Hatalmas csodálkozás" volt a tárgyalóteremben, miután a melbourne-i bíróság bűnösnek nyilvánította George Pell bíborost december 11-én - írja a LifeSiteNews.com.

A résztvevők "hatalmas igazságtalanságról" számoltak be, mivel az ügyészek csak egy panasz alapján végezték dolgukat, bizonyítékok nélkül.

Pell állítólag két kórus fiút zaklatott a melbourne-i székesegyházban 1997-ben, azonban a körülmények és a helyszín miatt ez lehetetlen. Pell nem élt a székesegyház környékén.

Az értelmetlen vádakat először Louise Milligan mondta ki a "Bíboros: George Pell felemelkedése és bukása" című könyvben, ami a nagy irodalmi kritikus Peter Craven szerint egy "384 oldalas önjelölt prófécia, ami boszorkány próbát kér".

Angela Shanahan, a The Australian újságírója azt írta, hogy a média Pell bíboros elleni hajtóvadászata miatt "a bíboros nem kapott igazságos tárgyalást, a bizonyítékok már nem fontosak".

Amanda Vanstone, egy volt vatikáni ausztrál nagykövet azt mondta 2017 májusában, hogy a Pell körüli médiabotrány "a legalacsonyabb pontja a civil életnek, amit eddig tapasztaltam, ez nem jobb a sötét középkor lincselő tömegjeinél".

Pell végső ítéletét 2019 februárjában mondják ki. Akár 14 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A végítélet után csakis kizárólag technikai dolgok végett fellebbezhet.

A második tárgyalást "úszó tárgyalásnak" nevezik, ez 2019 elején kezdődik meg. Pellt azzal vádolják, hogy "szexuálisan zaklatott" két fiút, miközben azok játszottak egy nyílt medencében negyven éve.

Kép: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsIjisnquypi