Clicks1K

Miért ölitek meg a gyermekeket?

Talpra Magyar
A BBC vezető nemzetközi tudósítója, Lyse Doucet egyedülálló riportfilmjében betekintést nyerhetünk a gázai népírtásba,amely rengeteg palesztin gyermekéletet is követel. Feltehetjük a kérdést:miért …More
A BBC vezető nemzetközi tudósítója, Lyse Doucet egyedülálló riportfilmjében betekintést nyerhetünk a gázai népírtásba,amely rengeteg palesztin gyermekéletet is követel. Feltehetjük a kérdést:miért ölitek meg a gyermekeket? Az Oszmán Birodalom összeomlása után Palesztina közel 30 éven keresztül Brit Birodalom részévé vált. A Belfour nyilatkozatnak köszönhetően, izraelita vallású európaiak ezrei vándoroltak ki a szent földre.

A keresztény és muszlim lakosságot folyamatos atrocitások érték a bevándorló cionisták által szervezet félkatonai mozgalmaktól. Egyes cionista terrorszervezetek mint például a Hagana az angolok ellen is merényleteket követtek el.

Harminc év aliázás és a palesztinok módszeres üldözésének ellenére az izraelita vallásúak alig birtokolták a palesztin területek pár százalékát.Ennek ellenére az ENSZ a Palesztinát egyenlőtlenül az izraeliták javára felosztotta, hogy két állam alakulhasson rajta egy izraeli és egy arab.

1948-ban az izraeliták kikiáltották Izrael “állam” létrejöttét. A szomszédos arab országok akik pár éve váltak független nemzetté, hamar a palesztinok segítségére siettek, de a nyugati fegyvereket birtokló és USA támogatását élvező izraelita cionista fegyveres csapatokat csak részben sikerült megállítani.

A palesztinok ezt a napot Nakbának vagyis a Csapás napjának nevezik. Több mint egymillió palesztin menekült el, és több száz palesztin települést romboltak le a cionista terrorszervezetek.

Az évtizedes üldözés és szisztematikus ellehetetlenítés a mai napig is tart. Ez valóban egy lassú halál, ez Palesztin Holokauszt.