Clicks640
hu.news

Ferenc pápa bevallja, hogy "egy lépésre van az eretnekségtől"

Március 8-i repülés közbeni sajtótájékoztatóján Ferenc pápa azt mondta, hogy a hívek nem értik, hogy az "emberi testvériségre" és a "vallások közötti párbeszédre" összpontosít (mivel a mai egyháznak sürgősebb problémái vannak).

"Vannak olyan kritikák, miszerint a pápa öntudatlanul lépéseket tesz a katolikus tanok ellen, és csak egy lépésre van az eretnekségtől", mert más vallásokkal "előre kell lépnünk" - magyarázta Ferenc pápa. Nem tudta megmagyarázni, hogy a "katolikus tanok elleni lépések" miként vezethetik "előre". Ehelyett azzal kérkedett, hogy "nem fél" attól, hogy eretneknek nevezik, amiért párbeszédet folytatott a muszlimokkal.

Ferenc pápa "kockáztat", mert a vallások közötti párbeszéd "szükséges" - magyarázta. A furcsaság: A párbeszédes Ferenc pápa nem veszi a fáradságot, hogy "párbeszédet folytasson" saját bíborosaival, akiket az elmúlt hét (!) évben nem hívott konzultációra.

Ennek ellenére számára a döntései "nem szeszélyesek", és megfelelnek a második vatikáni zsinat által kijelölt útnak. Bár természetesnek tekinthető, hogy a második vatikáni zsinat rossz volt, nem volt olyan rossz, hogy ezzel lehetne indokolni minden aberrációt, amelyet a pápák azóta az egyháznak okoztak.

Az esetleges argentin utazásról - ahol Ferenc pápa ismert és ezért nem szeretik - azt mondta, hogy 76 évet élt ott, és ennek elégnek kell lennie.

Moszul amerikai bombázások okozta pusztításáról azt mondta: "Nincsenek szavaim. Nem lehet elhinni."

#newsQttoezmuvu