hr.news
189

Javni grešnik: Homoseksualni zlostavljač sramoti Vatikan

Monsinjor Tony Anatrella (80), psihoterapeut ("psihić Crkve") - kojeg nekoliko muškaraca, uglavnom homoseksualaca, od 2001. godine optužuje da je na njima primijenio "tjelesnu terapiju" tjerajući ih …More
Monsinjor Tony Anatrella (80), psihoterapeut ("psihić Crkve") - kojeg nekoliko muškaraca, uglavnom homoseksualaca, od 2001. godine optužuje da je na njima primijenio "tjelesnu terapiju" tjerajući ih da se skinu i masturbiraju, od 17. do 19. veljače sudjelovao je na vatikanskoj konferenciji o svećenstvu.
2018. godine pariški nadbiskup Aupetit proglasio je Anatrellu krivim, suspendirao ga i zabranio mu da govori u javnosti. Na konferenciji se prijavio kao "Mons. Tony Anatrella".
La-Croix.com zna da je Anatrella u četvrtak ručao u Franjinoj Santa Marthi. Pansion je jedno od mjesta gdje sudionici simpozija mogu jesti.
Prijave za događaj bile su otvorene za sve svećenike, a vršila ih je talijanska tvrtka. Anatrella se prijavio samoinicijativno. Kardinal Ouellet, čija kongregacija organizira događaj, prosvjedovao je da nije znao za Anatrellinu prisutnost.
Međutim, Ouellet je dao uvod u jednu od Anatrellinih knjiga, pozvao ga na Obiteljsku sinodu 2014. godine i angažirao ga kao govornika u …More