Clicks344
hu.news
1

Ferenc pápa bíboros: A szinodalitás a jármű, ami elvisz "az egyház megváltoztatásához"

Joseph Tobin newarki bíboros úgy véli, hogy Ferenc pápa megválasztása megnyitotta a világ többi részét a latin-amerikai egyház "gazdag teológiai fellendülése" előtt.

Az egyetlen "teológiai impulzus", amely Latin-Amerikából érkezett, az úgynevezett felszabadítási teológia volt, a marxizmus egyik mellékága, amely a Szovjetunió megszűnése után gyorsan eltűnt. Ferenc pápa azonban akkoriban karrier okokból még konzervatívot játszott, és nem akarta, hogy bármi köze legyen a felszabadítási teológiához.

Tobin egy május 4-i webináriumon elismerte, hogy "sokan kényelmetlenül" találták a Ferenc pápa által produkált váltást. Az NcrOnline.org szerint Ferenc pápának a szinodalitás előtérbe helyezését jelölte meg, mint azt az eszközt, amellyel reméli, hogy ezt az új fókuszt be tudja vezetni.

Ez egy "egyházi modell" - magyarázta Tobin -, amely "változásokat fog megkövetelni azzal kapcsolatban, hogy hogyan csináljuk és hogyan vagyunk egyház". A "szinodalitás változásai" azonban már évek óta megvalósultak, ami valóban "változásokhoz" vezet - a "bukás" értelmében.

Tobin legalábbis elismerte, hogy a szinodalitás Ferenc pápa egyik "hívószava". Szerinte a "szinodalitás folyamata" azokat "fenyegeti", akik a legfinomabban fogják fel "az összes normát és kánont" - újabb bizonyíték arra, hogy a liberálisok nem tartják be a törvényt és az erkölcsöt, amikor az ideológiájuk érvényesítéséről van szó.

#newsLifzxppncl

Haven Y Acett