hr.news
199

Kontrolirano curenje protiv američkog Vrhovnog suda. Osam glavnih točaka

1. Politico.com, u vlasništvu njemačkog oligarhijskog carstva Axela Springera, objavio je 2. svibnja nacrt od 98 stranica [koji je vjerojatno dobio od tajnih službi] odluke Vrhovnog suda u slučaju …More
1. Politico.com, u vlasništvu njemačkog oligarhijskog carstva Axela Springera, objavio je 2. svibnja nacrt od 98 stranica [koji je vjerojatno dobio od tajnih službi] odluke Vrhovnog suda u slučaju pobačaja u Mississipiju, Dobbs protiv organizacije Jackson Women's Health.
2. Tekst od 10. veljače ("prvi nacrt") suca Samuela Alita naziva Roea "izuzetno pogrešnim od samog početka" i temelji se na "iznimno slabom" obrazloženju. Roe protiv Wadea (1973.) uveo je pobačaj u SAD-u.
3. Glavnina vijesti: većina od pet pravosuđa (Alito, Thomas, Gorsuch, Kavanaugh i Coney Barrett) podržava nacrt, stoga razmatra poništavanje Roea.
4. Odluka ne bi učinila pobačaj nezakonitim, no ovlastila bi američke države da ga zabrane.
5. Barikade su podignute oko zgrade Vrhovnog suda, a mrzitelji djece započeli su demonstracije. Ispod je video na kojem studenti Katoličkog sveučilišta mole krunicu dok mrzitelji skandiraju "Držite svoje krunice dalje od mojih jajnika."
6. Vijećanja Vrhovnog suda SAD-a su tajna. U …More