sl.news
100

Zbudil se je v temi noči - čudež?

52-letni Nolan Ostrowski, gradbeni delavec, oče treh otrok, je bil 25. julija sprejet v bolnišnico Lansing's Sparrow Hospital v Michiganu, potem ko so se mu poslabšali simptomi zaradi Covida.

Po poročanju DioceseOfLansing.org (1. november; video spodaj) se je Ostrowski 30. julija, na praznik blaženega patra kapucina Solanusa Caseyja (+1957), ponoči zbudil povsem obupan. Opazil je osebo v rjavi halji, ki je sedela ob vzglavju njegove postelje in verjel je, da je to njegov angel varuh.

Naslednjo noč se je omenjena figura ponovno pojavila. V tem trenutku je Ostrowski razumel, da je to svetnik.
Začel se je pogajati za svoje življenje, češ da ne želi, da bi njegovi otroci rastli brez očeta.
Odgovora ni prejel. Ostrowski se je pogajal: "Če me rešiš, nikoli več ne bom zaman uporabil božjega imena."
Na tej točki je svetnik skočil, "kot da bi zadel na lotu2, in se dotaknil prsnega koša Ostrowskega. "Počutil sem se zelo sproščeno in udobno, vedel sem, da sem rešen," je dejal Ostrowski. Naslednji dan mu je žena Kathleen pokazala Caseyjevo sliko. Ostrowski ga je prepoznal.

Vendar pa se je 3. avgusta njegovo stanje poslabšalo. Prestavili so ga na ventilator in v umetno komo. Dva dni pozneje so ga z letalom prepeljali v drugo bolnišnico in na koncu je preživel. V nekaj tednih je Ostrowski spet lahko hodil in sam dihal. Zdravniki so njegovo okrevanje označili za "čudež".

1. oktobra se je Ostrowski vrnil k svoji družini. Da bi bili priznani kot taki, se morajo čudeži zgoditi spontano in brez znanstvene razlage.

#newsIltodrtmlh

11:05