hu.news
424

Megerősítve! A Vatikán nyilatkozatot írt Minden Népek Asszonya ellen

Johannes Hendriks Haarlem-Amszterdam püspöke elismerte, hogy december 30-i nyilatkozatának "végleges változatát" a Minden Népek Asszonya ellen a Hittani Kongregáció szerkesztette. Hendriks …More
Johannes Hendriks Haarlem-Amszterdam püspöke elismerte, hogy december 30-i nyilatkozatának "végleges változatát" a Minden Népek Asszonya ellen a Hittani Kongregáció szerkesztette.
Hendriks pontosítást kért a kongregációtól 2020-ban.
A gyülekezet nyilatkozata lehetővé teszi a Minden Népek Asszonya imáinak és arculatának terjesztését mindaddig, amíg a jelenésekre nem hivatkoznak - írta az Arsacal.nl oldalon.
Bármit, amit értelmezni lehet az üzenetek és a jelenések akár hallgatólagos elismeréseként, el kell kerülni - magyarázta Hendriks - "mert a kongregáció negatív megítélést adott róluk". Általában a Vatikán teljesen hanyag, amikor a hitet kell védeni.
Hendriks "megérti" azok csalódását, akik hisznek a "sokakat inspiráló" jelenésekben. Ő maga is többször részt vett Minden Népek Asszonya ima találkozókon.
A Vatikán nem azért ellenzi a jelenéseket, mert azok kétségesek, hanem azért, mert a Szűzanyát minden kegyelem közvetítőjeként mutatják be.
#newsJgbkgviuhd