Clicks275
hu.news

Schneider püspök: Jobb a Szovjetunióban, mint nyugaton

Athanasius Schneider püspök köszönetet mondott Istennek, hogy a Szovjetunióban a keresztényüldözés idején nőtt fel és nem nyugaton: "Ez erőssé tesz és alapot ad az egész élethez" (Gloria.tv, szeptember 23, videó lent).

Tizenkét évesen a Németországba érkezése Schneider számára kettős sokkot okozott. A Szovjetunióval ellentétben pornográf anyagokat kínáltak nyilvános értékesítésre a kioszkokban.

Ráadásul a kézbe áldozás "érthetetlen" volt számára, vagyis "az, hogy valaki kekszként fogadja a Megváltót, és a szájába teszi".

Schneider már fiatal korában észrevette, hogy a német misék inkább hasonlítanak a gyülekezésre, mint a Szovjetunióból ismert istentiszteletre.

Az 1990-es években Schneider papként Rómában élt, és édesanyja könnyezve mesélt telefonon a dél-német plébánia körülményeiről. Nem volt pap és lelkipásztori segítő az imák alatt.

A püspök édesanyja azt mondta: "Inkább újra üldözzenek a Szovjetunióban, és a föld alatt éljek, mint hogy megtapasztaljam azt, ami zajlik ebben a plébániában itt, Németországban".

#newsTasmnnvhnr