Clicks352
hu.news
1

Spanyol szabadkőművesek: Ferenc pápa elfogadja a szabadkőműves elveket

A Fratelli Tutti szövegben Ferenc pápa lefogadja az "Egyetemes Testvériséget", a szabadkőművesség nagy elvét, írja a Gran Logia de España a MailChi.mp oldalon.

A spanyol polgárháború alatt (1936-1939) a Gran Logia de España, Spanyolország legnagyobb szabadkőműves szektája részt vett az egyház véres üldözésében.

A Logia kifejti, hogy a kőművesség alapja egy "egyetemes testvériség" felépítése, ahol az emberek "testvéreknek" nevezik egymást, a saját hitvallásukon, ideológiájukon, kultúrájukon vagy nemzetiségükön túl.

Hozzáteszi, hogy ez a "testvéri álom" ütközött a "vallási fundamentalizmussal", amely a katolikus egyház esetében kemény szövegekhez vezetett, amelyek elítélték a "szabadkőművesség toleranciáját" a 19. században. A szabadkőműves "tolerancia" fő jellemzője az egyház elleni gyűlölet volt és továbbra is az.

A szabadkőművesek hangsúlyozzák, hogy változatlanok maradtak, miközben a Ferenc-egyház megváltozott: "Ferenc pápa utolsó enciklikája megmutatja, hogy a jelenlegi katolikus egyház milyen messze van korábbi pozícióitól".

Kép: Vatican Media, #newsWjoqbvnceb

Miserere_nobis
Ha valakinek eddig még nem lett volna világos, hogy ki bitorolja Szent Péter székét...
Non una cum!