hu.news
596

Beverték a fejüket a "zöldek" a betlehemi jászolba

Írország hatalmon lévő Zöld Pártja nem tudta betiltani a dublini karácsonyi jászolt, amelyet az Ír Gazdák Szakszervezete 1995 óta élő, jól tartott állatokkal lát el.

Dublin "zöld" főpolgármestere, Caroline Conroy a múlt hónapban jelentette be, hogy betiltja a rezidenciája előtt álló élő jászolt egy "állatvédő csoport" nyomására hivatkozva ürügyként.

A köztiszteletben álló szervezetek válaszul a városi gyermekekre hivatkoztak, mivel a jászol ritka lehetőséget nyújt a "haszonállatokkal való találkozásra" - furcsa érv ez egy jászol esetében.

A kormány Közmunkaügyi Hivatala mentette meg a hagyományt, figyelmeztetve a népet, hogy "a következő dolog, amit ebben az országban megszüntetnek, az valószínűleg a karácsony szó lesz". Az élő jászolt 2022-ben más helyszínen, a St. Stephen’s Green Parkban fogják biztosítani.

A polgármesteri rezidencián csak egy [béna] világi tematikájú látványosság lesz karácsonyra. A "zöldek" a meg nem született gyermekek és a betegek megölésének, a nemi szervek megcsonkításának, a meddő szexnek és még sok másnak a hívei.

Kép: Caroline Conroy © wikicommons, CC BY-SA, #newsAtqabdwomc