Clicks159
hu.news

Ferenc pápa: Zsidó szentáldozás, melegházasságok támogatása, rosszindulat Burke bíboros felé

Ferenc pápa "soha senkitől nem tagadta meg a szentáldozást" - mondta a Pozsony-Róma járaton tartott sajtótájékoztatóján.

Felidézett egy "vicces" történetet, amikor egy argentin idősek otthonában tartott szentmisén áldozott egy zsidó nőnek, aki - mint mondta - anélkül, hogy jobban tudta volna, felvette a szentostyát.

Zavart megjegyzése: "Akik nem tartoznak a közösséghez, nem vehetnek részt a szentáldozáson - mint ez a zsidó hölgy, de az Úr meg akarta jutalmazni őt, és az én tudtom nélkül - miért?".

Ferenc pápa visszaemlékezett "a viharra", amelyet az Amoris Laetitia buzdítással (2016) keltett a házasságtörők szentáldozásáról: "Eretnekség, eretnekség. Hála Istennek, ott volt Schönborn bíboros, egy nagyszerű (konformista) teológus, aki tisztázta a dolgokat" - mondta a pápa.

Aztán ragaszkodott ahhoz, hogy ne legyen több kiközösítés: "Szegény emberek, ők Isten gyermekei, ideiglenesen kívül vannak, de ők Isten gyermekei; igénylik, és szükségük van a mi lelkipásztori közelségünkre" - ami nem az ő kormányzási stílusa.

Ismét támogatta az erkölcstelen polgári törvényeket, amelyek "segítenek azoknak, akiknek - ahogy ő fogalmazott - "sokszínű" a szexuális orientációjuk,

"Ha egy homoszexuális pár együtt akar élni, az államnak lehetősége van arra, hogy biztonságot, stabilitást, örökséget adjon nekik; és nemcsak a homoszexuálisoknak, hanem minden olyan embernek, aki kapcsolatot akar". Az ilyen törvények mindig csak egy lépésnyire vannak a homoszexuális álházasságok bevezetéséhez.

A becstelen Ferenc pápa Covid 19 oltási propagandát folytatott azzal, hogy nyíltan rosszindulattal beszélt Burke bíborosról: "A bíborosok kollégiumában vannak tagadók, és az egyikük, a szegény ember, nemrég gyógyult ki a COVID-ból... Az élet iróniája."

Miért nem említette Caracas Urosa bíborosát, aki beoltatta magát, megfertőződött és jelenleg az életéért küzd?

#newsNdogzsuszj