hu.news
299

Argentin püspökök: Kiköplek a számból

José Arturo Quarracino, a Buenos Aires-i pro-lifer kritizálja a püspökök önelégültségét és hallgatását az argentin december 30-i abortusztörvény kapcsán.

Quarracino megjegyzi a Gloria.tv-n (január 1), hogy a püspökök csak az elmúlt hetekben szakították félbe hallgatásukat olyan nyilatkozatokkal, amelyeknek nem állt szándékukban "valóban szembeszállni a törvénnyel".

A püspökök büntetőtörvényre adott sajtóközleményét egy olyan közleménynek nevezi, amelynek célja az, hogy mindenkit kielégítsen. Nem veszik figyelembe, hogy a születés előtti halálbüntetést legalizálták, a közegészségügyet az ártatlanok meggyilkolásának szolgálatába állították, a szenátorok igazolták az abortuszt, miközben "katolikusnak" vallják magukat, és hogy az orvosoknak pedig tilos alternatívát ajánlani az abortuszra, amelyet 9 hónapig "engedélyeznek".

A püspökök ellenállása az abortusszal jó szándékra, röpcédulák terjesztésére és "a gonosz szellemével folytatott párbeszédre" redukálódott a "találkozás kultúrájának" kialakítása érdekében - állapítja meg Quarracino.

Szerinte az argentin püspökök a laodiceai egyházra hasonlítanak, amelyről a Jelenések könyve azt mondja, hogy "De mivel langyos vagy, kiköplek a számból!"

Kép: José Arturo Quarracino, #newsZokqqyawog