Clicks370
hu.news

Huszonöt perces vasárnapi mise? Biden eljátssza a katolikust

Ezen a hétvégén Joseph Biden amerikai elnök az angliai Cornwallban, Carbis Bayben tartott G7-csúcstalálkozón összegyűjtötte legfontosabb politikai követőit.

A médiának szánt némi színpadias megjelenéstől eltekintve nem tartották tiszteletben az egészségügyi távolságtartást. Csak a pincéreknek és a szolgálóknak kellett maszkot használniuk.

Biden és felesége több kamera kíséretében vett részt a vasárnapi misén a St Ives-i aprócska Sacred Heart templomban. Egy 17, többnyire nagy fekete járműből álló konvojjal érkeztek, amely megtöltötte a templom előtti keskeny utcát. A mise előtt rendőrök vették fel a hívek adatait.

A CornwallLive.com azt írja, hogy Biden 9:15-kor érkezett, és nem sokkal 9:40 után távozott. Ez azt jelentené, hogy Philip Dyson kanonok, a plébános, aki azt mondta, nem tudta, hogy Biden ott lesz, 25 perc alatt sikerült elmondania a vasárnapi misét. A plébániai értesítő szerint azonban a mise 9:00 órakor kezdődött.

Biden, egy szívtelen abortuszpárti politikus és háborús bűnös, kezet fogott a hívekkel, gúnyosan azt mondva: "béke legyen veletek". Mielőtt távozott volna, "nagyon nagylelkű adományt" adott.

Ezen a héten az amerikai püspökök arról fognak párbeszédet folytatni, hogy megtagadják a szentségeket Biden és más abortuszpárti politikusoktól. Ferenc pápa azonban már tudatta velük, hogy egy ilyen párbeszédet nem szívesen látnak.

Ferenc pápa ezért valószínűleg újabb "nagyon nagylelkű adományt" kap, amikor kedden a Vatikánban fogadja majd Bident.

#newsRxnthvhizm