Clicks540
hu.news

Ferenc pápa: Az Európai Unió véleménye a karácsonyról "olyan, mint egy nemzeti szocialista diktatúra"

Nem ítélhetjük el Aupetit párizsi érseket - mondta Ferenc pápa december 6-i sajtótájékoztatóján, Athénból Rómába tartó repülőútja során.

Csütörtökön Ferenc pápa elfogadta Aupetit lemondását egy nővel való "kétes" kapcsolatáról szóló híreket követően. Most azt kérdezte: "Mit tett Aupetit, ami annyira rossz volt, hogy beadta a lemondását? Válaszoljon nekem."

Ferenc pápa megjegyezte, hogy nem "az igazság oltárán, hanem a képmutatás oltárán" fogadta el Aupetit lemondását, és hozzátette: "Ha nem tudjuk, nem ítélkezhetünk. Ki tudja? Csúnya dolog, nem?"

A hatodik parancsolat megsértése történt, azonban "nem teljesen" - mondta, kifejtve, hogy a vádak "apró simogatásról és masszírozásról" szóltak. Ferenc pápa hozzátette, hogy "ez bűn, de nem tartozik a legsúlyosabbak közé, nem igaz?" A botrány tönkretette Aupetit hírnevét, "nem lesz többé képes kormányozni".

Ferenc pápa elmondta továbbá, hogy hivatalos meghívást fog kapni az orosz ortodoxoktól egy második találkozóra Kirill pátriárkával. Első találkozásuk 2016-ban volt a kubai Havannában.

Ezután "anakronisztikusnak" nevezte azt a közelmúltbeli uniós dokumentumot, amely a karácsony eltörlésére és a homoszexuális ideológia fokozottabb érvényesítésére törekszik, mondván, hogy "a történelemben sok-sok diktatúra próbálkozott ezzel; gondoljunk Napóleonra, gondoljunk a náci diktatúrára, a kommunista diktatúrára - ez egy felhígított szekularizmus divatja".

Ferenc pápa megismételte továbbá azt a tévhitet, hogy a 2016. március 22-i öngyilkos merényleteket a belgiumi Brüsszelben "gettósított, nem integrált migránsok gyermekei" készítették elő. Az igazság az, hogy az egyikük katolikus gimnáziumba járt, egy másik pedig szerepelt egy svéd dokumentumfilmben, amely a migránsok sikeres társadalmi integrációjáról szólt.

#newsQnmhjpwncv