hr.news
155

Poricanje: "Klimatski aktivisti" žive mjesecima s kardinalom

Klimatski aktivisti oko Davida Goldsmitha štrajkuju glađu ispred novozelandskog parlamenta u Wellingtonu još od 5. srpnja.

Od tada žive u rezidenciji kardinala Wellingtona Johna Dewa i oca Davida Dowlinga, rektora katedrale u Wellingtonu. Rezidencija je preko puta parlamenta.

Goldsmith se držao trotjednog posta na vodi, nadopunjen elektrolitima i laganom juhom. On traži "potpunu društvenu transformaciju" unutar deset godina, a nadahnut je Mahatmom Gandijem i Gretom Thunberg.

Majka prijatelja dovela je Goldsmitha u kontakt s kardinalom Dewom koji je osigurao smještaj, mogućnost kuhanja i pranja te prostor za sastanke.

"Oni su u skladu s razmišljanjima pape Franje", izjavio je otac Dowling za NzCatholic.org.nz (3. rujna).

Za Godsmitha, oni koji se s njim ne slažu u stanju su "poricanja". Međutim, lokalni katolik rekao je za Gloria.tv da se stvarno poricanje odnosi na stanje Crkve: "Kardinal bi trebao ugostiti neke katolike kako bi postili i vršili reparaciju".

Preformuliravši članak na NzCatholic.org.nz, rekao je da je potrebna potpuna katolička transformacija u roku od deset godina kako bi se izbjegli najgori učinci izvanrednog stanja otpadništva.

Slika: John Dew, #newsCorcbbropt