Clicks162
hu.news

Az érsek eddig látatlan Covid merevséget gyakorol

A 73 éves kanadai Moncton érseke, Valery Vienneau szeptember 17-én elrendelte, hogy a templomokba csak a kétszer beoltott hívek léphetnek be.

Hivatkozott a New Brunswick-i egészségügyi miniszterrel való találkozóra, aki 90%-ra akarja növelni az oltottak arányát. A miniszter nem engedi meg a maszkos, fertőtlenítéssel, egészségügyi távolságtartással történő összejöveteleket, csak a teljesen beoltott embereknek - pedig ők is ugyanúgy fertőzhetnek és megfertőződhetnek, mint bárki más.

Az államnak való legalista engedelmesség jegyében Vienneau elrendelte, hogy MINDEN egyházi összejövetelen - beleértve a keresztelőket is, ahol csak a családtagok vannak jelen - akkor lehet részt venni, ha mindenki megkapta mindkét oltást. A 12 éven aluli gyermekek kivételt képeznek, mert ők még nem olthatók be.

Az ajtóőrök ellenőrzik majd az oltási dokumentumokat, és összegyűjtik a neveket, amelyeket a kormány kérhet. Vienneau egyetért a miniszterrel, hogy egy oltással, maszkkal rendelkező és egészségügyi távolságtartást betartó személyek NEM léphetnek be a templomba.

#newsUjzavgctcu